top of page

2 INGREDIËNTEN CAKE/BROWNIE HACK



Als foodblogger kan ik het natuurlijk niet laten om tijdens mijn vakantie even wat te bakken. Thuis ben ik gewend dat ik kasten vol eten heb en eigenlijk altijd wel alle ingrediënten in huis heb. Tijdens mijn vakantie heb ik natuurlijk niks in huis en wil ik ook niet 10 ingrediënten kopen om een cake in elkaar te zetten. Uiteindelijk heb ik met maar 2 ingrediënten (als je water niet meetelt) een super lekkere cake/brownie gemaakt. Hiervoor gebruikte in een kant en klare bakmix (cheater!), maar om het toch nog iets gezonder te maken heb ik er alleen kwark en water aan toegevoegd. Hierdoor krijg je toch nog een beetje je eiwitten binnen terwijl je een heerlijke en makkelijke cake naar binnen werkt.




ingrediënten

400 gram (chocolade) cake/ brownie mix naar keuze

300 gram magere kwark

+- 200 ml water*

optioneel extra toppings


*afhankelijk van je cake mix, kan het zijn dat je minder water moet gebruiken. Begin met 150 ml en voeg extra water toe wanneer je denkt dat je beslag te dik is.




bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Zet een beslagkom klaar en doe daar in je bakmix met de magere kwark en water.

  • Mix dit goed door tot er geen klontjes meer in zitten.

  • Giet het mengsel in een platte bakvorm. Ik gebruikte een bakvorm van ongeveer 25 x 20 cm.

  • Zet in de oven voor 30 tot 35 minuten. Omdat iedere bakmix en oven anders is, is het handig om te checken of je cake/brownie goed gaar is, dit kan je doet met een satéprikker. Prik de satéprikker in de cake, en haal hem eruit. Wanneer de satéprikker er schoon uit komt, is hij gaar van binnen.



De voedingswaarde voor je cake

Vaak worden de voedingwaarde voor je cake op de verpakking vermeld als bereide product. Als je de nieuwe voedingswaarde van je cake wilt weten, moet je wel wat rekenwerk doen. Of je kan ervoor kiezen om dit keer keertje los te laten ;).


Hoe bereken je dan de voedingswaarde voor je gezondere cake?

Voedingswaarde voor het volledig bereide product - de voedingswaarde voor de ingrediënten die je moet toevoegen + de voedingswaarde van de kwark die je toevoegt aan de bakmix (en optioneel extra toppings) = nieuwe voedingswaarde van je cake


En als je het dan toch echt makkelijker voor jezelf wilt maken, bij veel bedrijven kan je de voedingswaarde van het onbereide product opvragen wanneer dit niet op de verpakking zelf staat.

Comments


Webshop

bottom of page