CHEESEBURGER BUNS
Cheers to the freaking weekend, I drink to that, yeah yeah (-Rihanna). Of eigenlijk niet drinken, maar wel eten. Deze heerlijke cheeseburger broodjes staan bij mij dit weekend op de planning! Lekker eten kost tijd, want deze broodjes zijn helemaal zelf gemaakt. Hiervoor moeten we het deeg laten rijzen, maar don't worry, het is echt heel makkelijk. De laatste tijd vind ik het sowieso leuker om zelf deeg te maken voor verse broodjes en ben hier steeds meer mee aan het experimenteren. Hoe meer tijd je ook stopt in het bereiden van je eten, hoe meer je het gaat waarderen en hoe lekkerder het smaakt!
Hoewel cheeseburgers op zichzelf niet eens zo ongezond zijn, hebben ze wel een slechte reputatie op dit vlak. Waarschijnlijk komt dit doordat burgers altijd gepaard gaan met gefrituurde patat en lekker veel saus.Deze cheeseburgers eten wij altijd met wortel patat en het is ook lekker om dit met een salade erbij te eten. Een goed gebalanceerde maaltijd dus.
ingrediënten voor zes broodjes
voor de broodjes
240 gram bloem
4 gram gist
10 gram suiker
3 gram zout
30 gram olijfolie
120 ml water
vulling
200 gram mager rundergehakt
1 grote augurk, in plakjes gesneden
60 gram suikervrije ketchup
15 gram mosterd
90 gram old Amsterdam smeerkaas
Zout en peper naar smaak
Extra
Melk
Sesamzaadjes
bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten voor het broodje in een kom een kneed voor 10 minuten. Laat dit een uur rusten of tot het deeg is verdubbeld.
In de tussentijd breng je het magere rundergehakt op smaak met zout en peper. Kneed dit goed door en maak er 6 hamburgers van. Of je maakt er rul gehakt van.
Bak de hamburgers (of rul gehakt) in de pan tot ze niet meer rauw zijn aan de buitenkant. Ze gaan zometeen nog in de oven dus de binnenkant hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Na een uur verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol het balletje uit tot een cirkel van ongeveer 12 cm.
Besmeer de cirkel met 15 gram smeerkaas per stuk, 10 gram ketchup, klein beetje mosterd, plakjes augurk en de hamburgers.
Vouw het broodje dicht en leg de sluiting aan de onderkant op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de broodjes met melk en bestrooi het met sesam zaadjes. Laat ze nog een half rusten.
In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden.
Wanneer de broodjes zijn gerezen, doe je ze in de oven voor 15 minuten.
voedingswaarde per cheeseburger bun
321 kcal - 32g koolhydraten - 18g eiwit - 13g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments