CHICKEN TENDERS UIT DE AIRFRYER
Ik ben gek op de KFC en ik haal er regelmatig een bucket. Af en toe wil je het toch net een beetje gezonder en daarvoor heb ik dit recept voor jou (en voor mezelf natuurlijk). Deze Chicken tenders zijn super makkelijk te maken en heerlijk knapperig. Doordat je ze in de airfryer klaarmaakt, zitten ze ook niet vol met vet! Genieten dit!
Benodigdheden voor 2 porties Chicken tenders
2 kleine kipfilet (260 gram)
lekker veel patatkruiden
50 gram bloem
1 ei
60 gram cornflakes (meest basic variant)
Olijfolie (spray)
Verder nodig
Diepvrieszak(je)
Bereidingswijze voor de Chicken tenders uit de airfryer
Snijd de kipfilet in reepjes van ongeveer 3 centimeter, ik haal ongeveer 4 reepjes uit één kipfilet.
Kruid de kipfilets met lekker veel patatkruiden en smeer ze ermee in.
Wanneer de kipfilets aan het marineren zijn kan je de rest van de ingrediënten voorbereiden.
Doe de bloem in een ondiepe kom of een bord. Hetzelfde geld voor het ei, kluts dit even goed. Vervolgens doe je de cornflakes in stevige diepvrieszak(je) en knijp je de cornflakes samen. Hierdoor krijg je kleinere kruimels van de cornflakes. Het is niet erg als er nog grote stukken tussen zitten, maar met kleinere stukken is dit makkelijker om zo meteen de kip mee te bedekken. Doe de cornflakes nu ook in een ondiepe kom of een bord.
Dip je Chicken tender eerst in het bloem, vervolgens het geklutste ei en tot slot in de cornflakes. Leg apart tot alle Chicken tenders onder de cornflakes zitten.
Leg ze in de airfryer en spray in met een klein beetje olijfolie. Bak de Chicken tenders voor 10 minuten op 200 graden. Na 5 minuten draai je ze weer even om en spray je ze nogmaals in met een beetje olijfolie.
Eet de Chicken tenders met je favoriete dipsausje.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie Chicken tenders
366 kcal -10 g vet - 32 g koolhydraten - 37g eiwitten
Comments