top of page

EIWITRIJK TIRAMISU TAARTJE


Eiwitrijk tiramisu taartje

Tiramisu, mijn go-to toetje in restaurants. Dit keer maakte ik een gezonde(re) en eiwitrijke tiramisu taartje. In één tiramisu taartje zit maar liefst 21 gram eiwitten en de smaak is heerlijk!! Door slagroom toe te voegen, heeft het ook nog een romige structuur. De afgelopen jaren heb ik best veel pogingen gedaan voor gezonde en eiwitrijke tiramisu. Ik moet zeggen dat dit recept mijn favoriet is!! Het is lekker om als toetje te eten, maar ook als ontbijt.


De bodem van dit taartje is een eierkoek. Het heeft dezelfde structuur als geweekte lange vingers. In plaats van alcohol gebruiken we in dit recept amandel aroma en de koffie zit verwerkt in het taartje. Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden, laat het me vooral weten!





Ingrediënten voor 2 eiwitrijke tiramisu taartjes

400 gram vanille skyr 0% vet

30 gram slagroom

3 gelatineblaadjes

30 ml magere melk

koffiepoeder naar smaak

zoetstof naar smaak

vanille aroma naar smaak

2 kleine eierkoeken

15 gram suikervrije siroop

heel klein beetje amandel aroma

2 tl water

cacaopoeder


Verder nodig

2 kleine bakjes met een diameter van 10 cm

vershoudfolie



Bereidingswijze van de eiwitrijke tiramisu taartjes

  • week de gelatine blaadjes in een bakje met koud water.

  • Doe de vanille skyr, koffiepoeder, zoetstof en vanille aroma in een beslagkom en roer goed door.

  • In een klein bakje mix je de suikervrij siroop, amandel aroma 2 tl water, dit gebruiken we zo om de eierkoeken mee te besprenkelen.

  • Als de gelatineblaadjes zacht zijn geworden, verwarm de 30 ml magere melk met de gelatineblaadjes in een pan op zacht vuur. Haal de pan van het vuur af als de gelatineblaadjes zijn opgelost.

  • Roer dit snel (met een mixer) door het vanille skyr mengsel.

  • Spuit dan 30 gram slagroom bij het mengsel en spatel dit er voorzichtig doorheen.

  • Bekleed je bakjes met vershoudfolie en verdeel de skyr over beide bakjes.

  • Leg de eierkoeken erop en besprenkel met het suikervrije siroop, amandelaroma en water mengsel.

  • Zet in de koelkast voor minimaal 3 uur.

  • Zet het taartje na het opstijven op een bordje en strooi er cacaopoeder overheen.


Voedingswaarde per tiramisu taartje

312 kcal - 6g vet - 42g koolhydraten - 21g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Meer inspiratie opdoen voor toetjes?





Comments


Webshop

bottom of page