EIWITRIJKE ZALMBOMBE
It's beginning to look a lot like christmas en ik heb nog niet eens een receptje gepost voor een kerstdiner. Ik was het eerlijk gezegd ook niet van plan haha. Tot ik me opeens een heel lekker gerecht bedacht, wat ook nog eens hoog in eiwitten is! Dit receptje maakt mijn bonusmoeder namelijk heel vaak en ik vind het echt heerlijk. Het is een ideaal recept om als voorgerecht te eten bij het kerstdiner. Soo, if you're like me en nog geen recept heeft bedacht voor het kerstdiner. Dit is je redder in nood!
Ingrediënten voor 4 zalmbombe's
350 gram gerookte zalm
1 appel 120 gram
100 gram rivierkreeftjes of garnaaltjes
125 gram surimi sticks
50 gram friteslijn
15 gram suikervrije ketchup
3 takjes verse dille
teentje knoflook
snufje zout
rucola optioneel
Verder nodig
4 kleine kommetjes of mokken
vershoudfolie
Bereidingswijze van de zalmbombe
Schil de appel en haal de surimi sticks uit het plastic. Snipper beide helemaal fijn. Ook de takjes dille kan je fijnhakken.
Doe de appel, rivierkreeftjes of garnaaltjes, de fijngesneden appel en surimi sticks in een kom.
Voeg daar de friteslijn, suikervrije ketchup, dille, een geperst teentje knoflook en een snufje zout aan toe.
Roer alles goed door. Proef of het naar smaak is en voeg er zo nodig nog wat extra dille of zout aan toe.
Bekleed je mok of kommetje met vershoudfolie.
Leg de plakjes zalm in de kom. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Vouw de plakken zalm om de rand van de kom, zodat je de bombe zo meteen kan sluiten met het overgebleven zalm.
Verdeel de vulling over de mokken en druk goed aan. Vervolgens vouw je de randen van de zalm over de bovenkant, zodat de bombe dicht is.
Serveer direct of laat nog even in de koelkast staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Voedingswaarde per zalmbombe
258 kcal - 13g vet - 8g koolhydraten - 26g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments