FALAFEL UIT DE AIRFRYER
Ik geef je heel eerlijk toe, ik denk dat ik echt maar 1 keer in mijn leven falafel heb gegeten. Dit was toen ik een weekend met mijn tweelingzusje naar Dublin ging, hier hebben we bij een vegan restaurant gegeten en falafel besteld. Ik weet dat heel veel mensen gek zijn op falafel, dus kon het niet laten om er een recept van te maken. Natuurlijk een gezondere versie, want deze falafel maken we klaar in de airfryer!
Ingrediënten voor 15 falafel balletjes
400 gram uitgelekte kikkererwten
2 teentjes knoflook
halve rode ui
1 rode peper
15 gram peterselie
15 gram koriander
1 tl gemalen komijnzaad
halve tl bakpoeder
halve tl zout
bakspray of olijfolie om in te sprayen/vetten
Verder nodig
Airfryer, Ik gebruik de Philips Airfryer L HD9252/70
Bereidingswijze van de falafel
Haal de kikkererwten uit het blik en leg in een vergiet. Spoel de kikkererwten schoon. In totaal hebben we dus 400 gram uitgelekte kikkererwten nodig. In een blik kikkererwten zit 240 gram, je hebt twee blikken nodig.
Snijd de rode ui in stukjes, de rode peper in ringetjes en pers de knoflook uit.
Doe de kikkererwten, knoflook, rode ui, rode peper, peterselie, koriander, komijnzaad, bakpoeder en zout in een keukenmachine.
Maal alles helemaal fijn, het is goed als je het mengsel de structuur van couscous heeft.
Verwarm alvast je airfryer voor op 200 graden.
Draai 15 balletjes uit het kikkererwtenmengsel en leg even op een bord.
Spray de falafel in met bakspray of smeer in met olijfolie, dit zorgt voor een knapperig en mooi goudbruin laagje.
Bak de falafel in de airfryer voor 20 minuten, keer ondertussen om en spray nog een keer in met bakspray of smeer in met wat olijfolie.
Geniet ervan! Tip: Lekker met wat knoflooksaus :)
Voedingswaarde per falafel
36 kcal - 1g vet - 5g koolhydraten - 2g eiwitten
Voedingswaarde voor de hele batch falafel
533 kcal - 10g vet - 69g koolhydraten - 28g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Inspiratie nodig voor vegetarische recepten?
Probeer de bao buns met pulled pork, gnocchi met gegrilde groenten, truffel risotto, sticky oesterzwammen of de gozleme met pulled oats eens!
Comments