top of page

GOBI MANCHURIAN UIT DE AIRFRYER


Gobi Manchurian op een bord met rijst en bosui als garnering, naanbrood ernaast en een bakje met gesneden bosui


Mijn vriend is echt gek op gobi manchurian en wilde dit al een lange tijd maken. Als je niet weet wat het is, het is een Indiaas recept met gefrituurde bloemkool en een lekker sausje. Eigenlijk hou ik helemaal niet van bloemkool, maar alles wat gefrituurd is, is lekker toch? Maar is het dan ook lekker als je het in de airfryer doet, jazeker! Om heel eerlijk te zijn, proef ik de bloemkool niet eens meer.


Dit recept is heerlijk om als bijgerecht te serveren. Het is best gezond, maar niet zo eiwitrijk. Dat komt doordat de basis bestaat uit bloemkool, dus wel vegetarisch!





Ingrediënten voor 4 porties gobi manchurian

1 hele bloemkool ongeveer 500 gram


Voor het beslag

180 gram bloem

4 el maizena

1,5 tl cayennepeper

225 ml water

zout en peper naar smaak


Voor de saus

4 el sesamolie

2 rode peper

2 middelgrote ui

2 bosui

4 el sojasaus

8 el sweet chili saus

8 el ketchup

4 tl suiker

100 ml water

zout en peper naar smaak


bosui als garnering optioneel


Verder nodig

een airfryer



Bereidingswijze van de gobi manchurian

Was de bloemkool en snijd in roosjes. In een grote kom, meng je alle ingrediënten voor het beslag. Doe de bloemkool roosjes bij het beslag en meng alles goed door, zodat alle bloemkool bedekt is met een laagje beslag.


Leg in de bodem van je airfryer een velletje bakpapier. Mijn airfryer is redelijk klein, dus ik moet in 2 keer de bloemkoolroosjes gaan bakken. Leg de bloemkoolroosjes in de airfryer, ze mogen elkaar aanraken. Het kan zijn dat na het bakken, de bloemkoolroosjes aan elkaar plakken. Dit is niet erg, je kan ze daarna nog uit elkaar halen. Bak de bloemkool voor 14 minuten op 200 graden. Optioneel kan je er nog wat olijfolie overheen sprayen voor extra knapperigheid.


In de tussentijd kan je de ingrediënten voor de saus gaan snijden. Snijd de ui, bosui en rode peper heel fijn of maal fijn in een keukenmachine. Verwarm een grote pan voor op middelhoog vuur, doe hierin de sesamolie. Bak de fijngemalen uien en peper, samen met de knoflook en gember pasta voor 2 minuten. Daarna doe je de sojasaus, sweet chili saus, ketchup, suiker en water erbij. Laat dit ietsjes indikken en dan kan je de gebakken bloemkoolroosjes erbij doen.


Bedek de bloemkool volledig met de saus en warm even kort op. Serveer met extra bosui als garnering.




Voedingswaarde per portie gobi manchurian

355 kcal - 65 gram koolhydraten - 8 gram vetten - 8 gram eiwitten



Deze recepten ga je ook heel lekker vinden






Comments


Webshop

bottom of page