top of page

HOMEMADE SUBWAY CHICKEN TERIYAKI


Subway is één van mijn favoriete fastfoodketen. Je kan je broodje zo gezond maken als je wilt en ze doen er altijd lekker veel kip op, ook heel eiwitrijk dus 😏. Dus als je lekker onderweg bent en geen lunch bij je hebt, je hoeft niet persé een ongezonde keuze te maken, zoek lekker een. Subway op!


Wil je jezelf thuis nou ook verwennen met zo'n heerlijk broodje Subway? Met dit recept maak jij je eigen Subway at home! Ook dit broodje kan je zo gezond maken als je zelf wilt. En de kip, daar doen we ook lekker veel van!




Ingrediënten voor 4 subway broodjes

broodjes

290 gram zelfrijzend bakmeel

10 gram gist

10 gram suiker

175 ml warm water

45 gram zonnebloemolie

1 tl zout


Toppings

ijsbergsla

rode ui

jalapeño's

tomaat

gegaarde kipstukjes

teriyaki saus light

sesamzaadjes



Bereidingswijze


  • Doe de gist, suiker, zonnebloemolie en het warme water in een kom, laat 5 minuten staan zodat het gist geactiveerd kan worden.

  • Wanneer de gist geactiveerd is, doe dit in een beslagkom bij de helft van het bloem en zout, roer even door met een lepel. Doe nu de andere helft van het bloem erbij en kneed het deeg voor 8 minuten.

  • Het deeg is iets plakkerig, maar dat hoort, na het kneden het hoort niet meer aan je vingers te plakken anders moet je er nog wat bloem bij doen (maar niet te veel anders wordt het een hard broodje).

  • Laat het deeg een half uur rusten in een ingevette kom met vershoudfolie erover.

  • Daarna verdeel je het deeg in 4 bollen, rol een bol uit tot een rondje met een diameter van 15 cm en rol dit op tot een staaf. Nu heb je bijna de vorm van een Subwaybroodje. Rol het broodje nog iets uit in de lengte, zodat het ongeveer 25 cm breed is. Druk niet te hard, het moet niet heel plat worden.

  • Herhaal het met de andere 3 bolletjes.

  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en leg er een schone theedoek overheen. Laat nog een keer rijzen tot voor een uur of tot het deeg is verdubbeld.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Na de rijstijd smeer je de broodjes in met een klein beetje melk en doe de broodjes in de oven voor 20 tot 25 minuten.

  • Laat even afkoelen voordat je ze gaat aansnijden.


Toppings

Qua topping mag je altijd zelf bepalen welke groente je op je broodje doet. De ingrediënten die ik heb gebruik heb ik vermeld in de ingrediëntenlijst. De groenten heb ik fijn gesneden en de kip heb ik gemarineerd met de teriyaki saus, dit hoeft niet meer gebakken te worden.



voedingswaarde per broodje van 30 cm, onbelegd:

361 kcal - 12g vet - 54g koolhydraten - 8g eiwitten


voedingswaarde per broodje van 30 cm, belegd (afhankelijk van toppings):

573 kcal - 21g vet - 61g koolhydraten - 31g eiwitten





Eet smakelijk!


Liefs, Anouk




Comments


Webshop

bottom of page