INGELEGDE RODE UI
Wil jij je standaard sandwich of salade iets meer pit geven? Met deze ingelegde rode ui kan dat zeker. Het is een echte smaakmaker en ook lekker voor in en pokebowl. Met dit basis recept kan je naar smaak nog extra kruiden toevoegen of zelfs pepers!
Ingrediënten voor 1 kleine pot ingelegde rode ui
2 rode uien
150 ml kokend water
150 ml azijn
1 eetlepel suiker
Verder nodig
weckpot
Bereidingswijze van de ingelegde rode ui
Haal de schillen van de uien af en snij de uien in halve ringen. Doe de uien in de glazen weckpot en giet hier het kokende water bij, de azijn en een eetlepel suiker. Het is belangrijk dat er meer vocht in zit dan uien, dus moet je net iets meer gebruiken omdat je een grote weckpot hebt, hou dan 1:1 kokend water en azijn aan. Roer dit door en laat afkoelen. Pas na het afkoelen doe je de pot dicht en zet je het in de koelkast.
Na een paar uur is de ui al lekker om te eten. Doe het op je favoriete sandwich of door een salade, wat jij lekker vindt!
Comments