KROKANTE GARNALEN UIT DE AIRFRYER
Who else loves ebi tempura?? Met dit receptje kan je alle kanten op. Je kan de garnalen los eten met een lekker sausje, maar ook gebruiken in sushi of in een pokebowl, zoals ik gister deed! Sushi met krokante garnalen is altijd al mijn favoriet geweest en nu kan ik ze thuis ook gewoon maken!
Ingrediënten voor 10 krokante garnalen, 2 porties
10 reuze garnalen 190 gram
70 gram panko
1 ei
bloem
knoflookpoeder
uienpoeder
paprikapoeder
zout en peper
15 ml olijfolie
Optioneel sausje
15 gram friteslijn
15 gram sweet chili saus
Verder nodig
Airfryer, Ik gebruik de Philips Airfryer L HD9252/70
Bereidingswijze van de krokante garnalen
Als je bevroren, ongepelde reuze garnalen hebt gekocht, ontdooi de garnalen dan eerst. Dit doe je door de garnalen 1 tot 2 minuten in een bak met warm water te leggen.
Wanneer de garnalen ontdooit zijn, kan je ze pellen. Laat het staartje er aan
Snijd met een scherp mesje inkepingen in de garnaal, zodat je een rechte garnalen krijgt.
Zet een pan op middelhoog tot hoog vuur en rooster de panko kort in de pan, zodat het een kleurtje krijgt. 1 tot 2 minuten is genoeg.
Doe genoeg bloem in een diepe bord, een geklutst ei in een andere bord en de panko in weer een andere bord.
Doe bij de panko, de olijfolie en roer goed door. Met een vork verkruimel ik de panko nog iets, zodat er wat minder grote stukken bij zitten.
Kruid de garnalen met wat knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder en zout en peper naar smaak.
Dip een garnaal in de bloem, vervolgens in het ei en als laatst in de panko. Herhaal met de andere garnalen.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Bak de garnalen in de airfryer voor 7 minuten, tussendoor draai je het nog even om.
Als je er een sausje bij wilt, mix je de friteslijn met sweet chili saus.
Voedingwaarde per portie (5 krokante garnalen)
222 kcal - 8g vet - 19g koolhydraten - 19g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comentarios