OKONOMIYAKI
Okonomiyaki? Wat is dat? Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek en ik ben er verliefd op geworden tijdens mijn vakantie in de Filipijnen. In de hoofdstad, Manila, hebben ze namelijk een klein stukje Japan, 'Little Tokyo', gebouwd. Bij Little Tokyo heb je verschillende restaurantjes, waar je authentieke Japanse gerechten kan eten. Ik ben echt gek op nieuwe dingen proberen op vakantie en dit bewijst maar weer eens waarom ik dat ook moet blijven doen.
Okonomiyaki is een hartige pannenkoek, waarvan de basis wordt gemaakt van bloem, geraspte nagaimo, water of dashi, ei en geraspte kool. Vaak wordt de basis van Okonomiyaki nog aangevuld met vlees/vis naar keuze, andere groenten en kaas (!). Het wordt afgetopt met mayonaise, okonomiyakisaus, aonori, katsuobushi en beni shoga. Omdat niet iedereen al deze ingrediënten in huis heeft, heb ik het nagemaakt met ingrediënten die je zo uit de supermarkt kan halen!
ingrediënten voor 4 okonomiyaki's
200 gram bloem
4 eieren
20 gram panko
300 gram spitskool in dunne reepjes gesneden
200 ml groente bouillon
3 bosuien in ringetjes
halve wortel geraspt
60 gram runderrookvlees
zout en peper naar smaak
toppings
light teriyaki saus
bosui in ringetjes
bereidingswijze
Neem eerst even de tijd om de groente te snijden zoals aangegeven bij de ingrediënten
Kluts de eieren in een grote kom en voeg het bloem en de groente bouillon toe. Meng dit goed door.
Voeg vervolgens de spitskool, bosui, wortel en panko toe aan het beslag. Breng op smaak met zout en peper. Zorg ervoor dat al het groente bedekt is met het natte beslag.
Verwarm een pan voor op middelhoog vuur en vet in met PAM spray.
Verdeel 1/4de van het beslag in de pan, verdeel 15 gram runderrookvlees over de pannenkoek en bak voor ongeveer 3 minuten.
Draai de pannenkoek om met behulp van een bord en bak nog eens 3 minuten.
Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer met teriyaki saus, mayonaise en bosui!
voedingswaarde per okonomiyaki
318 kcal - 44,6g koolhydraten - 18,7g eiwit - 6,7g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments