FLUFFY OMELET MET TOMAAT, AVOCADO EN GEITENKAAS
Hoe goed ziet deze fluffy omelet eruit? Sinds ik minder vlees aan het eten ben, jaag ik echt super veel eieren er doorheen. Mijn vader en bonusmoeder zijn trouwens mijn eier-sponsors haha. Zij halen altijd eieren bij een lokale boer en brengen altijd wat naar mij. Lief he?!
Deze omelet is super fluffy en nog eiwitrijker, door de cottage cheese die erin zit! Je kan de omelet beleggen met wat je lekker vindt, maar ik heb het belegd met tomaat, avocado, rucola, geitenkaas en honing! In de omelet alleen al zit 32 gram eiwitten, echt ideaal voor een vegetarisch gerecht.
Ingrediënten voor één fluffy omelet met beleg
2 eieren
2 eiwitten
100 gram cottage cheese
zout en peper
Beleg
handje rucola
halve tomaat
halve avocado
15 gram geitenkaas bolletjes
10 gram honing
Bereidingswijze van de fluffy omelet
Doe de eieren, eiwitten, cottage cheese en een snuf zout en peper in een blender. Blend tot een gladde massa.
Vet een pan in en verwarm op laag vuur. Als de pan warm is, giet je het eiermengsel in de pan en leg je een deksel op de pan.
Wanneer de onderkant goudbruin is, draai je de omelet om. Ik deed dit door middel van een bord. Bij mij duurde het ongeveer 5/6 minuten tot de omelet goudbruin was. Bak vervolgens nog een aantal minuten tot deze kant ook goudbruin is. In totaal duurde het bij mij 10 minuten.
Tussen het bakken door, snijd je de tomaat en avocado in plakjes.
Wanneer de omelet klaar is, beleg je het met de rucola, tomaat, avocado, geitenkaas en honing. Optioneel kan je er nog wat extra zout en peper op doen.
Enjoy!
Voedingswaarde van de fluffy omelet zonder beleg
272 kcal - 14g vet - 5g koolhydraten - 32g eiwitten
Voedingswaarde van de fluffy omelet met beleg
453 kcal - 28g vet - 15g koolhydraten - 36g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments