PASTA MET BOURSIN EN KIP
Ik maak echt niet vaak pasta, maar de afgelopen tijd ben ik wat meer aan het experimenteren. Deze pasta met boursin is heel makkelijk en snel te maken en super smakelijk. Heb het recept inmiddels al meer dan 4 keer gegeten, dus hoog tijd dat ik het ook met jullie deel!
Ingrediënten voor 4 porties pasta met Boursin en kip
500 gram verse tagliatelle ongekookt
1 ui
8 zongedroogde tomaatjes
250 gram gerookte kipblokjes,- of reepjes
1 tl crispy chili oil of chili vlokken
1 bakje Boursin Cousin 230 gram
100 gram spinazie
Parmazaanse kaas vlokken naar smaak
Pijnboompitten naar smaak
Bereidingswijze van de pasta met Boursin en kip
Breng een grote pan met water aan de kook en bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Ondertussen kan je een ui snipperen en de zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden.
Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe hier een beetje olie in. Bak de ui glazig in 2 minuten. Als de ui glazig is kan je de zongedroogde tomaatjes erbij doen, de kip en de crispy chili oil (of chili vlokken). Roer dit even kort door en doe vervolgens de Boursin erbij. Als dit lekker vloeibaar is geworden kan je de spinazie erbij doen. Laat dit slinken. En tot slot doe je de gekookte pasta er doorheen. Roer door en verwarm nog even kort.
Serveer de pasta op de borden en top af met Parmazaanse kaas en pijnboompitten naar smaak.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde van de pasta met Boursin en kip*
704 kcal - 27g vet - 75g koolhydraten - 38g eiwitten
*incl. 20 gram Parmazaanse kaas en 5 gram pijnboompitten p.p.
Comments