PASTA PESTO MET AUBERGINE
I'm shocked. Laats vertelde ik al dat er in deze pasta veel calorieën zit, minimaal 1000. Ben ik er tijdens het schrijven van deze post achter gekomen, dat er maar liefst 1166 kcal in één portie pasta pesto zit! Deze pasta pesto is ideaal voor een bulk. De zomer is nu weer afgelopen, dus we gaan weer lekker knallen in de sportschool (voor degene die écht gemotiveerd zijn dan haha).
Pasta vervangers
Er zijn dus heel veel verschillende soorten pasta varianten/vervangers. Veel mensen houden echt van groente pasta, ik zelf vind er niet heel veel smaak aan zitten. Wat ik heb gedaan, is dat ik een deel van de tagliatelle heb vervanger door de groente pasta. Je hebt nog steeds de lekkere smaak van de tagliatelle en de groente maakt het wat groter in volume.
Ik kreeg ook als tip om rode linzen pasta te gebruiken. Rode linzen pasta is super eiwitrijk. Aangezien dit een vegetarisch recept is, kunnen de eiwitten altijd nog iets hoger. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ben wel benieuwd voor de volgende keer! Het is natuurlijk helemaal aan jou welke pasta je gebruikt, of je voor verse tagliatelle gaat, rode linzen pasta of volledig groente pasta! Tagliatelle zou ik kiezen om de calorieën hoger te krijgen, rode linzen voor de eiwitten en groente pasta om de calorieën juist wat lager te krijgen.
Ingrediënten voor één 'light' pasta pesto
150 gram aubergine
10 gram verse basilicum
15 ml olijfolie
10 gram paneermeel van broodkruimels
50 gram Parmazaanse kaas
100 ml kookzuivel 7% vet
80 gram verse tagliatelle
100 gram groente spaghetti
Ingrediënten voor één bulking pasta pesto
150 gram aubergine
10 gram verse basilicum
20 ml olijfolie
30 gram pijnboompitten
50 gram Parmazaanse kaas
100 ml kookroom
125 gram verse tagliatelle
Bereidingswijze voor de pasta pesto (light en bulk versie)
Qua bereidingswijze, verschillen de pasta's niet zo heel veel van elkaar.
Snijd de aubergine in dunne plakjes. Verwarm een grote pan voor en bak de aubergine op middelhoog vuur. Het duurt ongeveer 10 minuten tot de aubergine helemaal gaar is.
Zet ook een pan op met water op het vuur om de pasta in te koken. Als het water in de pan kookt, maak je de pasta klaar. Verse pesto duurt 2 tot 4 minuten tot het klaar is, kijk even op de verpakking hoelang jouw pasta moet koken. Giet de pasta af wanneer het klaar is.
In de tussentijd kan je de 'pesto' maken. Doe het basilicum, olijfolie, pijnboompitten of broodkruimels en de parmazaanse kaas in een blender. Als het niet goed tot pesto blend, zou ik een eetlepel water toevoegen. Het hoeft niet zo 'nat' te zijn als pesto, zolang alles maar is fijngehakt.
Voor de light pasta pesto heb je nog een extra stap. Bak in een aparte pan de groente spaghetti voor ongeveer 4 minuten.
Als de aubergine klaar is, giet je de kookroom of kookzuivel en de pesto erbij. Laat even kort staan en roer tot alles gemengd is.
Doe de pasta (met de groente spaghetti) op een bord en doe de aubergine met pesto saus erover.
voedingswaarde voor de pasta pesto 'light'
745 kcal - 39g vet - 61g koolhydraten - 31g eiwitten
voedingswaarde voor de bulking pasta pesto
1166 kcal - 74g vet - 78g koolhydraten - 41g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk ❤️
댓글