top of page

PROTEIN COOKIE DOUGH TAART



Nog nooit heb ik eerder heb ik zo'n grote, (voor een groot deel) gezonde en eiwitrijke taart gemaakt! Het heeft ook wel een tijdje geduurd voordat het was gelukt hoor, na 5 mislukte taarten kwam ik eindelijk tot het perfecte recept. Maar ook bij deze taart zie je dat alles draait om balans. De basis van de taart is eiwitrijk, maar de cookie dough is natuurlijk gemaakt lekker veel boter en suiker. Mag ook wel is op mijn verjaardag.




Ingrediënten voor 1 hele eiwitrijke cookie dough taart


voor de taarten

735 gram magere kwark vanille

6 eieren

420 gram bloem

190 gram havermeel

45 gram smart protein vanille (eiwitpoeder)*

30 gram bakpoeder

210 ml magere melk

45 gram chocolate chips


voor de frosting

300 gram magere kwark vanille

300 gram zuivelspread light

20 gram chocolate chips


voor de cookie dough

22 gram suiker

45 gram lichte basterd suiker

90 gram bloem

1 el magere melk

35 gram chocolate chips

snufje zout


50 gram pure smeltchocolade


Verder nodig

3 ronde springvormen met een diameter van 18cm (kan ook met 1, maar dan ben je langer bezig)


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt je taart niet droog!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!




Bereidingswijze van de eiwitrijke cookie dough taart


voor de taarten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Pak een grote beslagkom en mix daarin de droge ingrediënten samen.

  • Voeg de natte ingrediënten toe en roer tot je een egaal beslag hebt.

  • Verdeel het beslag oven 3 bakvormen of bak de taarten één voor één af.

  • Doe de taarten in de oven voor 25 minuten.

  • Laat volledig afkoelen nadat de taarten uit de oven komen.

  • Zet de over nu op 180 graden.


voor de frosting

  • Meng alle ingrediënten voor de frosting samen in een kom.

  • Zet in de koelkast voor later gebruik.

voor de cookie dough

  • Als het goed is staat je oven nu op 180 graden, doe de bloem in de oven voor 8 tot 10 minuten. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën in het bloem dood gaan. Rauw bloem eten is namelijk net zo gevaarlijk als rauw ei.

  • Pak een handmixer en mix de boter met allebei de soorten suiker tot het goed gemengd is.

  • Voeg het melk, zout en de vanille aroma toe en mix nog even door.

  • Voeg nu de bloem toe en kneed tot je een bol kan maken.

  • Zet in de koelkast voor later gebruik.


taart opmaken

  • Zet de taarten klaar en snijd de uitsteeksels van de bovenkant er af en eet deze lekker op.

  • Zet de taarten nu op elkaar en snijd wat van de zijkanten af (nog meer om te eten!) zodat je een rechte taart krijgt.

  • Nu beginnen we met één taart, dus leg de andere taarten even aan de zijkant.

  • Smeer wat van de frosting over de taart en verkruimel er wat cookie dough over.

  • Leg nu de volgende taart op de taart waar je net frosting op hebt gesmeerd.

  • Smeer ook op deze taart frosting en verkruimel er cookie dough over.

  • Leg de laatste taart op de andere twee taarten.

  • Verdeel nu de rest van de frosting over de hele taart. Zorg dat alles bedekt is en smeer zo glad mogelijk.

  • Smelt nu de smelt chocolade volgens aangegeven op de verpakking.

  • Verdeel de chocolade over de bovenkant van de taart.

  • Verkruimel de rest van de cookie dough over de chocolade en aan de zijkant van de taart.



Voedingwaarde* voor 1 stuk (16 stukken per taart)

328 kcal - 8g vet - 43g koolhydraten - 19g eiwit


*Omdat je delen van de taart weg hebt moeten snijden, zal de voedingswaarde van de uiteindelijke taart iets verschillen.



Eet smakelijk!


Liefs,

Anouk

Comments


Webshop

bottom of page