top of page

PROTEIN KAISERSCHMARRN


Protein Kaiserschmarrn

Ik heb laatst van mijn werk (True People) een kerstpakket gekregen met daarin een bakmix voor kaiserschmarrn met rozijnen. Ik heb dit gemaakt en dat was zo lekker!! Nooit verwacht dat ik rozijnen in 'pannenkoeken' lekker zou vinden, maar dit geeft echt een lekkere twist er aan. Deze bakmix heeft mij geïnspireerd om er een gezonde en eiwitrijke versie van te maken!





Ingrediënten voor één portie protein kaiserschmarrn

20 gram bloem

1 ei

50 ml magere melk

0,5 tl vanille aroma

5 gram agavesiroop of honing

zout naar smaak

15 gram rozijnen


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt de kaiserschmarrn niet droog!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!




Bereidingswijze van de protein kaiserschmarrn

  • Eerst gaan we de rozijnen wellen. Leg de rozijnen in een bakje en giet hier kokend water over. Laat even staan tot later gebruik.

  • Meng de bloem samen met de eiwitpoeder en zout.

  • Scheid de eierdooier van het eiwit en klop de eiwitten stijf met een mixer.

  • Meng de eierdooier met de magere melk, vanille aroma en agavesiroop.

  • Vervolgens roer je het eierdooiermengsel met de droge ingrediënten.

  • En tot slot spatel je het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen.

  • Verwarm een ingevette pan op middelhoog vuur.

  • Als de pan warm is, verdeel je het beslag in de pan. Het is dik beslag, spreid het ook niet heel dun uit. Het moet een kleine, dikke pannenkoek worden.

  • Wanneer de onderkant goudbruin is en de bovenkant nog niet gaar is, draai je de pannenkoek om.

  • Hak er stukjes van met de spatel en bak nog even kort, zodat ze gaar zijn.

  • Eet het lekker warm op en strooi er optioneel wat poedersuiker over!



Voedingwaarde per portie protein kaiserschmarrn


273 kcal - 6g vet - 34g koolhydraten - 20g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk




Deze recepten vindt je vast ook heel lekker:








Comments


Webshop

bottom of page