top of page

PROTEIN ORANGE POPPY SEED CAKE


Eiwitrijke Orange Poppy Seed cake

Wauw, deze cake is zo lekker! Hij is lekker luchtig en smeuïg tegelijkertijd, met een heerlijke sinaasappelsmaak. Ik heb vaak poppy seed cakes voorbij zien komen, maar eerlijk gezegd heb ik nooit de 'originele' aka de ongezonde versie gegeten. Deze stap heb ik over geslagen en gelijk maar de gezonde en eiwitrijke variant gemaakt haha!





Ingrediënten voor 1 protein orange poppy seed cake, 11 plakken

120 gram havermeel

50 gram amandelmeel

10 gram bakpoeder

15 gram maanzaad

snufje zout

3 eieren

30 gram honing of agavesiroop

120 gram vanille skyr of kwark 0% vet

75 gram ongezoete appelmoes

rasp van een halve sinaasappel+ 1 eetlepel sinaasappelsap

1 tl vanille aroma


Topping

150 gram vanille skyr of kwark


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt je baksel niet droog.


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!




Bereidingswijze van de protein orange poppy seed cake

  • Verwarm de oven vast voor op 170 graden.

  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit samen.

  • Doe vervolgens de eieren met de agavesiroop in een beslagkom en mix dit heel luchtig voor 7 minuten op de hoogste stand van je mixer.

  • Als dit klaar is, spatel je de skyr, appelmoes, rasp van een halve sinaasappel, sinaasappelsap en de vanille aroma door de eieren.

  • Vervolgens voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten. Ook dit spatel je rustig door. Spatel niet te lang door, het hoort nog redelijk fluffy te zijn van de opgeklopte eiwitten.

  • Wanneer er geen droge stukken meer in het beslag zit, stort je het beslag in een ingevette cakevorm.

  • Zet de cake in de oven voor 35 minuten.

  • Laat volledig afkoelen en smeer de vanille skyr erover als topping.



Voedingswaarde per plakje

137 kcal - 5g vet - 12g koolhydraten - 9g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk




Meer inspiratie op doen voor eiwitrijke cake recepten?






Comments


Webshop

bottom of page