top of page

SINAASAPPEL ONTBIJTTAARTJE



Woehooe, Koningsdag komt er aan en ik vier dat met een sinaasappel ontbijttaartje. Sinaasappel verwerken in één van mijn receptjes stond al heel lang op de planning, en ik denk dat nu het juiste moment is! Sinaasappel doet mij echt denken aan de zomer en wat mij betreft kan dat niet vroeg genoeg beginnen. Het beste is om deze een avond van tevoren te maken, zodat je er de volgende ochtend mee kant ontbijten!






Ingrediënten voor 2 sinaasappel ontbijttaartjes

bodem

75 gram haverkoeken

15 gram halvarine

kwark laag

500 gram magere kwark

1 sinaasappel 100 ml sap

Oranje kleurstof of geel + rood

40 gram vanille smart protein (eiwitpoeder)

vloeibaar zoetstof naar smaak

70 ml magere melk

5 gelatine blaadjes



verder nodig

2 springvormen van 12 cm


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het een stuk romiger.


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!






Bereidingswijze van de sinaasappel ontbijttaartjes

  • Laat de gelatine weken in een bak met koud water.

  • Doe de haverkoeken in een blender en blend tot je fijne kruimels hebt.

  • Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en roer dit door de kruimels heen.

  • Verdeel de kruimels over de bodem van de 2 springvormen.

  • Meng de magere kwark met het sap van 1 sinaasappel, eiwitpoeder en vloeibaar zoetstof naar smaak. Ik gebruik een eiwitpoeder dat meer vocht opneemt dan whey. Gebruik dus het lieft een mix van caseïne en whey of anders iets meer eiwitpoeder als je het idee hebt dat het te dun is.

  • Verdeel de kwark over 2 kommen en voeg bij 1 kom oranje kleurstof toe tot je de gewenste kleur hebt.

  • Verwarm de melk in een pan op laag tot middelhoog vuur en voeg de gelatine blaadjes toe, roer tot de gelatine is opgelost.

  • Doe de helft van de gelatine in 1 kom met kwark en roer door tot alles goed gemengd is. Roer vervolgens pas de andere helft van de gelatine door de andere helft van de kwarklaag.

  • Verdeel de witte kwark laag over de 2 springvormen en daarna de oranje kwarklaag.

  • Zet de ontbijttaartjes in de koelkast voor een nacht.



voedingswaarde per sinaasappel ontbijttaartje

433 kcal - 11g vet - 41g koolhydraten - 40g eiwit


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk ❤️


コメント


Webshop

bottom of page