SPECULAAS FUDGE CAKE
Sinterklaas is bijna in het land! Elk jaar ben ik weer benieuwd welk nieuw sinterklaas snoepgoed er in de schappen zullen liggen. Dit jaar is het niet teleurstellend, ik heb namelijk speculaas fudge gevonden. Deze fudge moest ik gewoon in deze speculaas cake verwerken. Daarnaast vond ik ook mini chocolade kruidnoten, red velvet kruidnoten en taaitaai met chocolade eromheen! Het wordt elk jaar gekker haha!
Ingrediënten voor één tulband cake
370 ml magere melk
240 gram volkorenmeel
130 gram vanille smart protein (eiwitpoeder)*
90 gram halvarine light
16 gram bakpoeder
3 eieren
90 gram suikervrije karamel siroop
10 gram koek en speculaas kruiden
50 gram speculaas fudge in kleine stukjes gesneden
topping
50 gram poedersuiker vervanger
20 ml magere melk
0,5 tl vanille aroma
60 gram speculaas koekjes lotus/pepernoten/schuddebuikjes etc.
*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het niet droog.
Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!
Bereidingswijze van de speculaas fudge cake
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix alle droge ingrediënten, behalve de speculaas fudge, in een beslagkom
Voeg nu de natte ingrediënten toe en roer tot alles goed gemengd is
Schep de kleine stukjes speculaas fudge door het beslag geen
Vet een tulband vorm in met PAM spray
Schep het beslag in de tulband
Doe de cake nu in de oven voor 45 minuten.
Laat de cake volledig afkoelen.
Meng de poedersuiker vervanger, magere melk en de vanille aroma tot een glazuur
Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cake en verkruimel daarover fijngehakte speculaas koekje.
Tip: gebruik 1/3 of 1/4 minder beslag wanneer je geen tulband hebt en een gewone cakevorm gebruikt.
Voedingswaarde per 1/16 stuk
134 kcal - 15g koolhydraten - 4g vet - 9g eiwit
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments