SPINAZIE OMELET MET HALLOUMI
Leuk kleurtje he? Deze omelet bestaat niet alleen uit eieren, maar ook uit spinazie! Proef je niks van en toch al 40 gram groente binnen. De omelet zelf heb ik belegd met (homemade) zongedroogde tomaten tapenade en halloumi. Een tijdje geleden had ik voor het eerst halloumi gegeten en ik vind het echt lekker! Het allerbest wanneer het net uit de pan is, dus vergeet de omelet niet snel op te eten!
Ingrediënten voor 1 spinazie omelet
2 eieren
40 gram verse spinazie
snuf zout
Beleg
20 gram zuivelspread light
30 gram zongedroogde tomaten tapenade
80 gram halloumi
Verder nodig
Bakspray
Bereidingswijze van de spinazie omelet
Doe de eieren, spinazie en een snuf zout in de blender en blend tot er geen stukjes spinazie meer zichtbaar zijn.
Vet een pan in en verwarm voor op middelhoog vuur. Schenk het mengsel in de pannenkoekenpan en bak voor 4 minuten. Draai voorzichtig om en bak de andere kant voor nog een minuut.
Voor het beleg
Laat de pan nog even op het vuur. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik en bak aan beide kanten goudbruin.
Smeer de spinazie omelet in met de zuivelspread, verdeel de zongedroogde tomaten tapenade over de omelet en leg vervolgens de halloumi erop.
Voedingswaarde per spinazie omelet zonder beleg
158 kcal - 10g vet - 1g koolhydraten - 15g eiwitten
Voedingswaarde per spinazie omelet met beleg
547 kcal - 40g vet - 8g koolhydraten - 37g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments