STICKY OESTERZWAMMEN
Ik ben vast niet de enige die fan is van de teriyaki chicken bij een sushi restaurant. Deze kip wordt vaak eerst gefrituurd en daarna nog gebakken een teriyaki saus om er een plakkerig laagje over te krijgen. De gefrituurde kip is hierdoor niet meer knapperig, maar chewy en vol met smaak. Het water loopt me alweer in de mond wanneer ik dit typ.
Met dit recept gebruik ik echter geen kip, maar oesterzwam. Ja, die paddenstoel. Oesterzwam heeft een vleesachtige structuur, waardoor het erg veel weg heeft van kip. Ook bij dit recept maken we er eerst een knapperig laagje omheen met behulp van de airfryer. Wanneer je liever crispy chicken hebt, kan je de stappen voor de saus overslaan!
ingrediënten voor vier porties
150 gram oesterzwammen
500 ml karnemelk
paprika poeder naar smaak
cayenne peper naar smaak
knoflook poeder naar smaak
uien poeder naar smaak
komijn poeder naar smaak
zout en peper naar smaak
100 gram bloem
150 gram basic cornflakes
voor de saus
250 ml water
2 eetlepels maizena
100 g teriyaki saus light
4 teentjes knoflook
Verder nodig
Airfryer, Ik gebruik de Philips Airfryer L HD9252/70
bereidingswijze
Snijd de oesterzwammen in kleinere stukjes, ongeveer de grootte van kipfilet blokjes.
Doe de karnemelk in een grote kom en voeg de kruiden toe naar smaak.
Leg de oesterzwammen in de kom en laat even weken.
In de tussentijd bereid je de andere kommen voor om zometeen de oesterzwam in te dippen.
In de ene kom doe je het bloem
In de andere kom doe je de cornflakes, verkruimel deze eerst even door het in een zakje te doen en fijn te stampen met bijvoorbeeld een deegroller. Je kan het ook even in een blender doen.
Haal de oesterzwammen nu uit de kom met karnemelk en leg dit op een bord.
Pak een oesterzwam op het bord, dip deze nog een keer in de karnemelk, daarna in het bloem, nog een keer in de karnemelk en als laatst in de cornflakes.
Plaats deze oesterzwam alvast in je airfryer of op een bord.
Herhaal tot je het met alle oesterzwammen hebt gedaan.
Bak ze in de airfyer voor 6 minuten lang op 200 graden, draai ze om en herhaal voor nog een keer 6 minuten. Optioneel kan je ze nog even insprayen met wat PAM spray voor het bakken.
Pas wanneer de oesterzwammen klaar zijn, kan je de saus gaan maken.
voor de saus
Doe het water, de teriyaki saus, knoflook en maizena in een kommetje. Mix dit goed door tot er geen klontjes meer zijn.
Verwarm een grote pan op laag vuur.
Doe de saus in de pan en wacht tot je saus iets dikker is geworden.
Doe nu de oesterzwammen in de pan en roer goed door tot alles onder de saus zit.
Verwarm de oesterzwammen nog even in de pan en serveer direct.
voedingswaarde per portie
309 kcal - 61,8g koolhydraten - 10,8g eiwit - 1,4g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments