SUSHI RIJST
ingrediënten
500 gram sushirijst
750 ml koud water
80 ml sushi azijn
2 theelepels zout
verder nodig
grote pan met deksel
schone theedoek
zeef
BEREIDINGSWIJZE IN DE PAN
stap 1: was de rijst
Spoel de korrels goed af met koud water in een zeef onder de kraan. Wanneer het water niet meer troebel is, is de rijst voldoende afgespoeld. Laat de rijst na het wassen 10 minuten uitlekken.
stap 2: kook de rijst
Doe de rijst in de pan en voeg 750 ml water toe. Doe het deksel op de pan, breng de sushirijst aan de kook en laat het 2 minuten koken. Zet vervolgens het vuur laag en laat de rijst nog ongeveer 15 minuten doorkoken op laag vuur met het deksel op de pan. Laat hierna de rijst nog 15 minuten met de deksel op de pan staan. Wikkel hiervoor een theedoek om de deksel zodat de condens niet op de rijst drupt.
Stap 3: de rijst afkoelen
Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur, schep de rijst om en waai met een tijdschrift of krant om het gelijkmatig af te laten koelen.
Stap 4: sushi azijn toevoegen
Wanneer de rijst is afgekoeld, kan je de sushi azijn toevoegen. Besprenkel deze over de rijst en schep er doorheen. Nu is de rijst klaar voor gebruik.
BEREIDINGSWIJZE IN DE RIJSTKOKER
stap 1: was de rijst
Spoel de korrels goed af met koud water in een zeef onder de kraan. Wanneer het water niet meer troebel is, is de rijst voldoende afgespoeld. Laat de rijst na het wassen 10 minuten uitlekken.
stap 2: kook de rijst
Doe de rijst in de rijstkoker en voeg 750 ml water toe. Zet aan, wanneer de rijst klaar is met koken, laat je deze nog 10 minuten in de rijstkoker nastomen.
Stap 3: de rijst afkoelen
Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur, schep de rijst om en waai met een tijdschrift of krant om het gelijkmatig af te laten koelen.
Stap 4: sushi azijn toevoegen
Wanneer de rijst is afgekoeld, kan je de sushi azijn toevoegen. Besprenkel deze over de rijst en schep er doorheen. Nu is de rijst klaar voor gebruik.
Comments