top of page

SUSHI RIJST




ingrediënten

500 gram sushirijst

750 ml koud water

80 ml sushi azijn

2 theelepels zout


verder nodig

grote pan met deksel

schone theedoek

zeef




BEREIDINGSWIJZE IN DE PAN

stap 1: was de rijst

Spoel de korrels goed af met koud water in een zeef onder de kraan. Wanneer het water niet meer troebel is, is de rijst voldoende afgespoeld. Laat de rijst na het wassen 10 minuten uitlekken.


stap 2: kook de rijst

Doe de rijst in de pan en voeg 750 ml water toe. Doe het deksel op de pan, breng de sushirijst aan de kook en laat het 2 minuten koken. Zet vervolgens het vuur laag en laat de rijst nog ongeveer 15 minuten doorkoken op laag vuur met het deksel op de pan. Laat hierna de rijst nog 15 minuten met de deksel op de pan staan. Wikkel hiervoor een theedoek om de deksel zodat de condens niet op de rijst drupt.


Stap 3: de rijst afkoelen

Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur, schep de rijst om en waai met een tijdschrift of krant om het gelijkmatig af te laten koelen.


Stap 4: sushi azijn toevoegen

Wanneer de rijst is afgekoeld, kan je de sushi azijn toevoegen. Besprenkel deze over de rijst en schep er doorheen. Nu is de rijst klaar voor gebruik.




BEREIDINGSWIJZE IN DE RIJSTKOKER

stap 1: was de rijst

Spoel de korrels goed af met koud water in een zeef onder de kraan. Wanneer het water niet meer troebel is, is de rijst voldoende afgespoeld. Laat de rijst na het wassen 10 minuten uitlekken.


stap 2: kook de rijst

Doe de rijst in de rijstkoker en voeg 750 ml water toe. Zet aan, wanneer de rijst klaar is met koken, laat je deze nog 10 minuten in de rijstkoker nastomen.


Stap 3: de rijst afkoelen

Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur, schep de rijst om en waai met een tijdschrift of krant om het gelijkmatig af te laten koelen.


Stap 4: sushi azijn toevoegen

Wanneer de rijst is afgekoeld, kan je de sushi azijn toevoegen. Besprenkel deze over de rijst en schep er doorheen. Nu is de rijst klaar voor gebruik.







Comments


Webshop

bottom of page