TOSTADA'S MET TOMATENSALSA
Ik ben gek op de Mexicaanse keuken, zo ook op deze tostada's met tomatensalsa. Zou dat komen omdat er lekker veel kaas wordt gebruik? Wie weet... Bij dit recept is de tomatensalsa lekker verfrissend, met een zoet tintje. Wat is jullie favoriete Mexicaanse recept?
Ingrediënten voor 2 porties tostada's met tomatensalsa
6 mini tortilla’s
4 tl fajita kruiden
200 gram mager rundergehakt (kip kan ook)
olijfolie om in te vetten
1 tomaat
200 gram passata
100 gram geraspte cheddar kaas
75 gram mais
Verse peterselie voor garnering
Salsa
1 limoen
3 bosui
3 tomaten
2 tl suiker
Bereidingswijze van de tostada's met tomatensalsa
Verwarm de oven vast voor op 220 graden.
We beginnen met het maken van de salsa. Snijd hiervoor de tomaten (je kan nu ook vast de tomaat snijden voor op de tostada's, zet dit apart) in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes. Doe vast in een bakje. Rasp de schil van de limoen en doe de schil + al het sap van de limoen bij de tomaten en bosui. Schep de suiker erbij en roer door. Zet aan de kant / in de koelkast voor tijdens het serveren van de tostada's.
Doe de tortilla's in de oven voor 2 tot 3 minuten, zodat ze knapperig kunnen worden.
Verwarm een pan met olijfolie voor op middelhoog vuur. Bak het gehakt met de fajita kruiden rul. Wanneer het niet meer rood is, doe je de tomaat, passata en de mais erbij. Laat pruttelen voor 3 minuten.
Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla's, top af met de cheddar kaas en zet weer in de oven voor 4 minuten. Als je het lekker vindt, kan je er ook nog gehakte peterselie over doen!
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Voedingswaarde per portie tostada's met tomatensalsa
727 kcal -35 g vet - 62 g koolhydraten - 41g eiwitten
コメント