VEGAN HARIRA SOEP
Een tijdje geleden heb ik mezelf uitgedaagd om een hele week vegan te eten. Ik eet al best vaak vegetarisch, maar vegan is voor mij dan weer best een grote stap. Om voldoende eiwitten binnen te krijgen, eet ik namelijk veel kaas, zuivel en eieren. Als je vegan eet, kan dat natuurlijk niet.
Ik ging dus op zoek naar recepten, waar alsnog lekker veel eiwitten in zaten. Deze soep is een goed voorbeeld van zo'n recept. Harira soep zit vol met kikkererwten en linzen, een plantaardige eiwitbron. Ik denk dat ik nog nooit zoveel eiwitten heb binnen gekregen bij een soepje!
Ik heb dit recept gevonden op Leuke Recepten, met een paar aanpassingen om het helemaal vegan te maken!
Ingrediënten voor 4 porties vegan harira soep
1 rode ui
3 teentjes knoflook
3 stengels bleekselderij
3 cm verse gember
1 eetlepel olie
20 gram milde harissa
1 eetlepel ras el hanout
500 gram tomaten passata
300 ml water
130 gram kikkererwten uit blik
400 gram rode linzen uit blik
5 gram verse peterselie
zout naar smaak
100 ml plantaardig kookroom
Bereidingswijze van de vegan harira soep
Snipper de rode ui en snijd de knoflook en gember fijn. En snijd de bleekselderij in plakjes. Hak ook alvast de peterselie fijn.
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de rode ui glazig, voeg daarna de knoflook en gember toe. Bak voor 2 minuten.
Dan voeg je de bleekselderij toe en bak je dit weer een paar minuten mee.
Voeg de ras el hanout en de milde harissa toe, roer goed door.
Daarna doe je de tomaten passata en het water erbij, roer dit nogmaals goed door.
Tot slot doe je de uitgelekte rode linzen, kikkererwten en de helft van de peterselie erbij. Roer nog één keer door en doe dan de deksel op de pan.
Zet het vuur iets lager en laat voor 10 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout.
Serveer de soep met de plantaardige kookroom en de rest van de peterselie.
Voedingwaarde per portie vegan harira soep
257 kcal - 8g vet - 28g koolhydraten - 13g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments