VEGETARISCHE PARELCOUSCOUS SALADE
Vroeger was ik nooit zo gek van couscous, ik vond het altijd maar een rare structuur hebben. Nu ik wat ouder bent, vind ik het wel prima. Parelcouscous is weer een heel ander verhaal. Dit heeft namelijk een hele andere structuur! Het doet me denken een pasta, maar dan in de vorm van kleine balletjes. Omdat het me doet denken aan pasta, is het ook een Italiaanse parelcouscous bowl geworden. Heerlijk met pesto, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas!
Ingrediënten voor 4 porties vegetarische parelcouscous salade
250 gram parelcouscous
1 blik kikkererwten 265 gram uitlek gewicht
2 tl patatkruiden
75 gram zongedroogde tomaatjes
150 gram gegrilde paprika in pot
50 gram verse pesto
50 gram verse spinazie
50 gram Parmezaanse kaas
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze van de vegetarische parelcouscous salade
Verwarm de airfryer voor op 200 graden
Haal de kikkererwten uit het blik, spoel af en dep droog.
Kruid de kikkererwten met de patatkruiden en bak de kikkererwten in 10 tot 15 minuten krokant.
Snijd de zongedroogde tomaatjes en gegrilde paprika in reepjes.
Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous in 10 minuten gaar.
Na 10 minuten giet je de parelcouscous af en schep je het in een grote kom.
Doe hierbij de pesto, zongedroogde tomaatje en gegrilde paprika. Roer goed door een breng op smaak met zout en peper.
Vervolgens roer je de spinazie door de salade heen.
Schep de parelcouscous salade op een bord en garneer met de geroosterde kikkererwten en Parmezaanse kaas.
Voedingwaarde per portie vegetarische parelcouscous salade
461 kcal - 15g vet - 59g koolhydraten - 19g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Op zoek naar andere vegetarische recepten?
Comments