VEGETARISCHE STATIONSKEFTA
Weer een gerecht dat ik door een collega heb ontdekt. Stationskefta wordt gegeten op het bus,- of treinstation in Noord Afrika en het midden oosten. Dit gerecht at ik toen met gehaktballetjes, maar met vegetarische balletjes vind ik het ook heel lekker (en net wat sneller klaar te maken). Dit is in ieder geval een blijvertje bij mij! Ik vind het wel wat weg hebben van shakshuka en dat vind ik ook erg lekker.
Ingrediënten voor 4 porties vegetarische stationskefta
400 gram vegetarische balletjes
1 ui
800 gram tomatenblokjes in blik
5 gram verse koriander
5 gram verse peterselie
2 tl kaneel
2 tl ras-el hanout
2 eetl. suiker
4 eieren
peper en zout naar smaak
1 Turks brood
Bereidingswijze van de vegetarische stationskefta
Verwarm de oven vast voor als je het Turkse brood nog moet afbakken. Vers van de Turkse bakker zijn ze natuurlijk het lekkerst, maar je kan ze ook on afgebakken bij de supermarkt halen. Bak af zoals aangegeven op de verpakking.
Snipper de ui en hak de verse kruiden fijn.
Zet een grote pan op het middelhoog vuur en vet in met olijfolie. Doe hier de ui in en bak glazig. Doe vervolgens de vegetarisch gehaktballetjes erbij en verwarm nog even kort.
Daarna doe je de tomatenblokjes, kaneel, ras-el hanout, suiker en peper & zout erbij. Roer alles goed door. Vervolgens doe je alle peterselie en een groot deel van de koriander erbij. De rest van de koriander gebruik je zo om te garneren. Roer nogmaals door.
Maak kuiltjes voor de eieren en breek de eieren hier in. Zet een deksel op de pan en laat de eieren stollen. Als de eieren bijna gestold zijn, haal je de deksel eraf. Mocht je willen dat de saus nog iets indikt, dan kan je hem een paar minuten nog laten staan op het vuur zonder deksel.
Garneer de stationskefta met de overige koriander en eet het met knapperig Turks brood erbij.
Voedingswaarde per portie vegetarische stationskefta
632 kcal - 14 gram vet - 80 gram koolhydraten - 37 gram eiwitten
Comentarios